2016. július 26., kedd

Pontozási-értékelési tudnivalók

A történeteket véleményezni és pontozni itt is lehetséges, a pontok hozzáadódnak a másik oldalon kapott pontokhoz – viszont mindenki csak az egyik felületen pontozhat.

A pontozáshoz-véleményezéshez nicknevet kell megadni, a "Névtelen"-ként érkezett pontok nem számítanak! 
(A hozzászólás írásához nem kell regisztráció; a kommentek ugyanakkor moderálásra kerülnek.)


A történeteket értékelési szempontjai a következők:

Kulcsszó: a történet megfelelt-e a választott kulcsnak? (1 pont, ha igen, 0 pont, ha nem.)
Csapat: A történet megfelelt-e a választott csapatnak? (1 pont, ha igen, 0 pont, ha nem.)

Mérce: objektív szempontok (tetszéstől, nem tetszéstől – amennyire persze lehetséges – függetlenül)
- kulcs (7 pont): mennyire sikerült kreatívan beépíteni a kulcsot, mennyire lett szerves része a kulcs a történetnek stb.
- karakterek kidolgozottsága (7 pont): hogyan sikerült átemelni a történetbe és ábrázolni a Harry Potter világ szereplőit (ha OOC-k is, ebben a minőségben jól kidolgozottak és működőképesek-e), ha megjelent(ek) saját szereplő(k), az ő bemutatása/bemutatásuk hogyan sikerült
- történet kidolgozottsága (7 pont): mennyire logikus a cselekményvezetés, mennyire sikerült jól felépíteni a történetet; ami a történetbe bekerült, az érhető-e és összeáll-e egy egésszé, vagy maradtak üres foltok stb.

Szubjektív álláspont (7 pont): az előzőekkel együtt, vagy éppen azok ellenére, tetszett-e a történet, a stílus stb.

Nem kell pontozni az összes történetet, csak történethármasokat (vagy párokat, amennyiben csak két történet született az adott kulcsra)!
Viszont aki az egyik történetet pontozta, például az Előtte csapat Ragnarök kulcsra írt művét, annak pontoznia kell az Alatta és Utána csapat Ragnarök kulcsra készült történetét is, hogy az általa adott pontok érvényesek legyenek, és beszámításra kerüljenek a végső összesítésnél.


A történeteket véleményezni és pontozni még két hétig van lehetőség. A véleményezési-pontozási szakasz augusztus 9-én éjfélkor lezárul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése